Pogosta vprašanja

Ogrevalni in hladilni sistemi, kot so klilmatske naprave, split sistemi, klimati in hladilni agregati, poskrbijo za prijetno klimo v vašem domu in na delovnem mestu. Ker mislimo na zeleno prihodnost našega Planeta in naših otrok, smo se v podjetju KlimaIN d.o.o. specializirali za izvajanje storitev na področju hladilnih, ogrevalnih in prezračevalnih sistemov ter elektroinštalacij s pomočjo obnovljivih virov energije. Naše storitve izgradenj in servisiranj so namenjene stanovanjskim hišam v vašemu domačemu okolju kot tudi poslovnim objektom, ki ustvarjajo optimalne delovne pogoje s pomočjo dobrih ogrevalnih, hladilnih in prezračevalnih sistemov.  Strokovno usposobljena ekipa KlimaIn prilagodi naše storitve vašim potrebam in željam od svetovanja, preračuna in zasnove preko projektiranja, dobave materialov svetovno znanih proizvajalcev in izvedbe do nadzora in predaje v uporabo. Kakovostna servisiranja in popravila so prav tako zelo pomembna. Od rednega in pravilnega vzdrževanja naprav je močno odvisna njihova življenjska doba, kot tudi neoporečnost in kakovost izpihanega zraka.
Želimo vam, da bi v vašem podjetju poslovanje vodilo dobro počutje, ki ga lahko omogočite s storitvami KlimaIN. Vašemu domu pa želimo s pomočjo  klimatskih, ogrevalnih in prezračevalnih sistemov ustvarjati prijetno klimo za energijo življenja, zdravja in dobrih medosebnih odnosov.

Da bi tudi preko spletne strani pomagali k iskanju odgovorov in lažjim odločitvam, v nadaljevanju odgovarjamo na pogosteje zastavljena vprašanja:

Predpriprava inštalaciji
V fazi gradnje ali rekonstrukcij objektov pripravimo instalacijo za kasnejšo montažo in priklop klima ali drugih naprav. Pri takšnem načinu ni potrebno pri kasnejšem priklopu naprave napeljati instalacij. Instalacije so skrite in izvedba cenejša.

Garancija
Za svoje storitve strankam zagotavljamo garancijo na vse naprave in storitve. Poleg splošnih garancijskih pogojev, ki jih določa že zakon, dodatno garancijsko varstvo temelji na posameznem pogodbenem razmerju.

Klasična ali inverterska klima?
Z razliko od klimatskih naprav s klasičnim kompresorjem, ki lahko deluje le s polno močjo in se po potrebi izklaplja, se moč inverterja prilagaja potrebam in deljuje zvezno. Inverter se imenuje vrsta elektronskega vezja za regulacijo, s katerim uravnavamo napetost, tok in frekvenco naprave in posledično moč klima naprave. Sposobnost prilagajanja moči je odlika inverter klima naprave. Prednosti inverter naprav so še hitro doseganje željene temperature, energetska varčnost ter poleg hlajenja tudi odlične zmožnosti ogrevanja do izredno nizkih zunanjih temperatur, tišje delovanje …

Notranja / zunanja enota
Klasičnim klimatskim napravam s tujko rečemo tudi split klimatske naprave z eno zunanjo in neno notranjo enoto, ki se nahaja v prostoru.
V skladu s potrebami je mogoče na eno zunanjo enoto priklopiti tudi več notranjih enot, ki poskrbijo za primerno klimo v več različnih prostorih.

Hlajenje in gretje
Razvoj tehnologij in inverterskih klimatskih naprav danes omogoča, da s t.i. reverzibilno klimatsko napravo poleg hlajenja poskrbimo tudi za poceni ogrevanje. Hladilna ali ogravalna moč inverterskih sistemov je približno petkrat večja od  električne moči, ki jo naprava porabi. Povedano drugače dobra inverterska z izkoristkom energetske učinkovitosti 5 W/W klimatska naprava s porabo 1.000W električne energije proizvede  5.000W toplote.

Izračun potrebne moči
Za izračun potrebne moči klimatske naprave je potrebno upoštevati več dejavnikov. V pomoč, da boste lahko pripravili realne podatke za izvedbo povpraševanja, smo vam pripravili vodnik, po katerem lahko pridete do okvirne potrebne moči vaše klimatske naprave. Vodnik za izračun se nahaja na tej povezavi.